Podotherapeut Enschede - VoorVoet - Praktijk voor podotherapie in Enschede

Steunzolen voor sandalen? Ja hoor dat is mogelijk!

Geschreven door Kim Bakhuis op 3 april 2024 over .

Het mooie weer staat weer voor de deur! Steunzolen voor sandalen zijn een perfecte aanvulling op je huidige zooltherapie, als je in de zomer ook wilt doorlopen op je zolen.

Steunzolen voor sandalen.. Met de komst van de eerste zonnestralen en al het frisse groen om ons heen, komt ook het verlangen naar luchtige kleding, blote voeten en open schoenen. Maar wat als je gewend bent aan jouw steunzolen en je eigenlijk niet goed zonder kunt? Door bijvoorbeeld klachten onder je voorvoeten, hiel of vanwege een hakverhoging in je zolen door een beenlengteverschil kan of wil je de steunzolen vaak niet een heel seizoen aan de kant schuiven.

Sandalen met uitneembaar voetbed, geschikt voor steunzolen
Foto: Sandalen met uitneembaar voetbed, geschikt voor het dragen van podotherapeutische zolen

Voor veel mensen is dit een dilemma en ik krijg in de praktijk regelmatig de vraag of het mogelijk is om steunzolen te dragen in sandalen. Ik heb goed nieuws! Er zijn tegenwoordig steeds meer sandalen op de markt met een los uitneembaar voetbed. Durea heeft bijvoorbeeld een leuke collectie met verschillende sandalen die geschikt zijn voor het dragen van steunzolen. Zo kan je ook in de zomer comfortabel lopen, zonder afstand te hoeven doen van de ondersteuning die je voeten nodig hebben. Een perfecte aanvulling dus op je huidige zooltherapie. Kijk voor de verschillende modellen en kleuren eens op https://www.durea.nl

Regelmatig heeft het voetbed van de sandaal een andere vorm dan die van jouw eigen steunzool die je in dichte schoenen of sneakers draagt. Ze zijn vaak ietsje korter, aan de voorzijde iets breder of smaller en ook de dikte van dit voetbed kan anders zijn dan de steunzolen die je normaal gesproken draagt.

Het aanmeten van steunzolen voor sandalen begint dan ook met een bezoek aan de podotherapeut. Tijdens deze afspraak wordt er eerst bekeken wat jij nodig hebt in relatie tot de klachten die je ervaart en of dit in de gewenste sandalen past. Ik kijk onder andere naar pasvorm, materiaal en natuurlijk ook naar de kleur van het afdekmateriaal. Het oog wil ook wat 😉 Vervolgens worden de steunzolen op maat gemaakt zodat ze perfect passen in je sandalen.

Slippers met een voetbed

Draag je liever slippers?

Naast de mogelijkheid van steunzolen voor sandalen zijn er ook andere innovatieve oplossingen voor mensen die steunzolen dragen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn op maat gemaakte slippers, zoals van Fits Footwear.

Met Fits Footwear kan jouw steunzool één-op-één verwerkt worden in een door jou samengestelde slipper, sandaal of huisschoen. Er is keuze uit verschillende modellen, kleuren en materialen. Zo bieden op maat gemaakte slippers een stijlvolle en praktische oplossing voor de zomer en loop je ook met lekker weer comfortabel door! Kijk voor meer informatie over Fits Footwear op www.fitsfootwear.nl

Fits Footwear, slippers gemaakt naar je eigen voetbed. Ook in de zomer je steunzolen door kunnen dragen is voor velen een fijne oplossing.
Foto: Fits Footwear maakt dragen van jouw voetbed mogelijk, ook in zomer!

Kortom: het is tegenwoordig mogelijk om comfortabel en stijlvol de zomer door te komen, zonder concessies te doen aan jouw voetgezondheid en comfort. Maak vandaag nog een afspraak om te checken of er een oplossing is voor jouw favoriete zomerschoeisel!

FAQ

  1. Kunnen steunzolen in alle sandalen worden gedragen? Nee, dat is helaas niet mogelijk en kan ook gevaarlijk zijn. Alleen de sandalen met een los uitneembaar voetbed zijn goed geschikt voor het dragen van podotherapeutische zolen. Als je je zolen op een gewone sandaal draagt met de zolen, dan raak je ze binnen een aantal passen lopen waarschijnlijk kwijt. Ze schuiven er dan aan de voor- of achterzijde uit waardoor de kans bestaat dat je er over struikelt!
  2. Ik heb een hele brede voet! Kan ik dan slippers op maat laten maken? Dat ligt er aan. Als je naast je brede voet ook een hele flinke knobbel aan je grote teen hebt (een hallux valgus, of exostose) dan is het niet altijd mogelijk. Neem voor de zekerheid contact op voor een passend advies.
  3. Is het mogelijk om zolen voor sandalen te maken waarbij er rekening gehouden wordt met de kleur? Jazeker! Er zijn verschillende afdekmaterialen en kleuren beschikbaar, dus kom gerust met je sandalen langs zodat we een goede match kunnen maken.
Podotherapeut Enschede - VoorVoet - Praktijk voor podotherapie in Enschede
Adres:
VoorVoet - 
Praktijk voor podotherapie
Eeftinksweg 13
7541 WE  Enschede
☏ +31 (0) 6 577 509 97
✉   [email protected]
Kvk nummer
87984814
AGB praktijkcode
26000993
Bankrekening
NL18 KNAB 0515 1858 84
Openingstijden:
Maandag
8.00 - 17.00
Dinsdag
8.30 - 19.30
Woensdag
8.00 - 17.00
Donderdag
8.00 - 17.00
Vrijdag
8.00 - 17.00
Privacy beleid
Algemene voorwaarden
Credits
Podotherapeut Enschede - Er zijn in Nederland zo’n 1.000 podotherapeuten verenigd in de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP). De podotherapie in Nederland ontwikkelt zich snel en er is in steeds grotere mate sprake van onderlinge samenwerking tussen podotherapeuten en andere voetzorgprofessionals. De NVvP bewaakt de eenheid en kwaliteit binnen de beroepsgroep. Op het kantoor in Hilversum zijn de beleids- en bureaumedewerkers werkzaam.
Podotherapeut Enschede - Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Als podotherapeut ben ik kwaliteitsgeregistreerd. Een kwaliteitsregistratie bij het KP laat zien dat je als paramedicus het juiste diploma bezit, iedere vijf jaar een ruim aantal cliëntgebonden uren werkt, continu bij- en nascholing en activiteiten volgt die deskundigheid bevorderen en werkt volgens de laatste inzichten en ontwikkelingen in de paramedische zorg.
menu